Fotogaléria

V sobotu 17.10.2015 sa konal v Dome kultúrnych tradícií v Dohňanoch Folklórny festival Púchovskej doliny. Usporiadateľom tohto folklórneho festivalu bola Obec Dohňany.
Na úvod festivalu moderátorka Andrea Klabníková predstavila všetkých účinkujúcich a svojím príhovorom privítal všetkých starosta obce Milan Panáček. Nechýbal ani starosta družobnej obce Horní Lide Josef Tkadlec. Prišiel v originálnom oblečení, vo Valašskom kroji.
Úvodom sa predstavila domáca Fsk Konopa s prvým vstupom, kde zaspievali niekoľko svojich piesní.

V mesiaci októbri sme ani u nás nezabudli na úctu pre našich spoluobčanov - seniorov. Piatok sme im pripravili posedenie pri hudbe, jedle a spomienkach z mladých čias. Každý dostal aj malý darček - nové CD detskej dychovej hudby DOHŇANKA. Verím, že boli spokojní a v čo najväčšom počte sa zídeme aj na budúci rok.

Čítať ďalej: Stretnutie seniorov 2015

V nedeľu 27. septembra 2015 sa priaznivci hasičského športu stretli u nás v Dohňanoch na 3. ročníku súťaže „O putovný pohár predsedu DHZ Dohňany tzv. STAROSTOVSKEJ súťaže“. Za chladného počasia, ktoré sprevádzalo celú súťaž sa aj tak predstavilo 11družstiev z našej doliny a okresu Púchov. Prišli aj mužstvá z okresu Ilava.
Podmienkou súťaže bolo, že súčasťou družstva je starosta (primátor) obce (mesta) minimálne jedna žena + 5 ostatných súťažiacich (nemuseli to byť iba hasiči). Bola daná možnosť bežať aj poslancom obecných zastupiteľstiev (aj ako náhradník za starostu). V prípade ak starosta alebo žena nebola v družstve, boli k výslednému času pripočítané trestné sekundy.
Obec Dohňany v spolupráci s pálenicou u Drienikov z Lysej pod Makytou usporiadali už 4. ročník Ochutnávky ovocných destilátov Púchovskej doliny.
Odborná degustácia destilátov sa uskutočnila 4. septembra 2015 v Dome kultúrnych tradícií v Dohňanoch pod vedením Prof. Júliusa Forsthofera, p. Jaroslava Drienika a za účasti 55 degustátorov.
Cieľom tejto degustačnej komisie bolo vybrať z 561 vzoriek rôznych druhov destilátov šampióna výstavy z odrody – slivovica. Vyhodnotené boli aj vzorky odrôd – jablkovica, hruškovica, marhuľovica, višňovica a čerešňovica. Pri degustácií sa hodnotili štyri základné parametre – čistota destilátu, vôňa, chuť a celkový vzhľad.
Hodový víkend v Dohňanoch už tradične trval od piatku do nedele. Na obyvateľov počas hodov čakali folklórne vystúpenia, dobré jedlo, pitie, ale aj kolotoče či dokonca sokoliari.              
Na pódiu vo futbalovom areáli sa v nedeľu strieľalo šampanské. Bolo však nealkoholické a detské. Premiér Slovenskej republiky Robert Fico spoločne s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslavom Baškom a našim starostom Milanom Panáčkom ním pokrstili hudobné CD detskej hudobnej skupiny Dohňanka. Tá v obci, od ktorej odvodila svoje pomenovanie, pôsobí už 2,5 roka. Prvé CD z ich dielne uzrelo svetlo sveta práve na týchto Cyrilometodských hodových oslavách. Jeho vznik podporil finančnou čiastkou vo výške 1260€ aj Trenčiansky samosprávny kraj. „Som veľmi rád, že sme mohli takýmto spôsobom prispieť, pretože ide o podporu zachovávania tradícií a kultúry, ktoré patria k histórii aj keď ešte mladého samosprávneho kraja,“ prihovoril sa prítomným trenčiansky župan a HS Dohňanke zároveň zaprial ešte vydanie mnohých podobných CD.   

Čítať ďalej: Cyrilometodské slávnosti 2015

Podujatia

Žiadne udalosti

Anketa

Páčia sa vám nové www stránky obce?

Áno - 60.9%
Nie - 39.1%

Počet hlasov: 23
Hlasovanie bolo ukončené o: august 31, 2013
Go to top